استیضاح شهردار رشت
استیضاح شهردار رشت کلید خورد. اعلام وصول استیضاح شهردار رشت با امضای چهارنفر از اعضای شورای اسلامی شهر رشت.
به گزارش ایلنا از رشت، چهل و چهارمین جلسه شورای شهر رشت برگزار و طرح استیضاح «سید امیر حسین علوی» شهردار رشت اعلام وصول شد.
شهردار رشت باید روز یکشنبه هفته آینده رأس ساعت ۱۰ صبح به منظور پاسخگویی به سوالات اعضای شورا در صحن شورای اسلامی شهر رشت حضور پیدا کند.
رئیس شورای شهر رشت در این باره با اشاره به اینکه تأکید شورای ششم بر شفافیت مالی، اظهار کرد: همه اعضای شورای شهر رشت تلاش میکنند تا بودجه تهیه، تدوین و تصویب شود.
محمدحسین واثق کارگرنیا تأکید کرد: اعضای شورای شهر رشت به دنبال تحقق بودجه واقعی و عملیاتی شدن پروژهها است.
وی همچنین به موضوع اعلام وصول طرح استیضاح شهردار رشت اشاره و اضافه کرد:
این طرح با امضای چهار نفر از اعضای شورای شهر رشت اعلام وصول شد. بنابراین شهردار باید ساعت ۱۰ صبح روز یکشنبه برای پاسخ به سوالات اعضا در صحن حاضر شود.

فرآیند استیضاح چگونه است ؟
بر اساس مصوبه مجلس، هرگاه یک یا چند نفر از اعضای شورای شهر به عملکرد شهردار یا عملیات شهرداری به دلیل عدم انجام وظایف قانونی و یا ضعف مدیریت اعتراض و ایرادی داشته باشند،
- در مرحله اول توسط رئیس شورا موارد را به صورت صریح و مکتوب به شهردار تذکر میدهند.
- در مرحله دوم چنانچه مفاد مورد تذکر رعایت نشود و ایرادات برطرف نگردد، موضوع به صورت سؤال مطرح میشود
که در این صورت رئیس شورا سؤال را کتباً به شهردار ابلاغ میکند و وی موظف است با هماهنگی رئیس شورا
حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز پس از تاریخ ابلاغ در محل شورا حاضر شود و به سؤال مطروحه پاسخ دهد. - در مرحله سوم پس از ارائه پاسخ بدون حضور شهردار نسبت به قانعکننده بودن آن رأیگیری به عمل میآید.
چنانچه پاسخ شهردار از نظر اکثریت اعضای شورا قانع کننده نباشد موضوع به صورت اخطار توسط رئیس شورا به شهردار ابلاغ میشود. - در مرحله چهارم چنانچه اعضای شورا ۲ بار از پاسخ شهردار قانع نشوند در صورت درخواست یک سوم اعضای شورا استیضاح شهردار در دستور کار قرار میگیرد.
- تقاضای استیضاح باید صریح و دارای موضوع یا موضوعات مشخص باشد. وی موظف است با هماهنگی رئیس شورا
حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز پس از تاریخ ابلاغ در محل شورا حاضر شود و به سوال مطرح شده پاسخ دهد. - پس از ارائه پاسخ بدون حضور شهردار در خصوص عدم اعتماد به وی برای تداوم تصدی سمت شهرداری رأیگیری میشود.
در صورتی که شهردار علیرغم هماهنگیهای صورت گرفته در جلسه استیضاح حاضر نشود، استیضاح کنندگان مطالب خود
را بیان میکنند و نسبت به عدم اعتماد رأیگیری میشود. چنانچه دو سوم کل اعضای شورا رأی اعتماد بدهند شهردار از کار برکنار و فرد جدیدی از سوی شورا انتخاب میشود.