چمران جایگاه ریاست را پس گرفت
* در حالی که پیشتر از احتمال غیر علنی بودن رأیگیری سخن به میان آمده و خبرنگاران حاضر در محل شورا را به تردید دچار کرده بود، پیش از رأیگیری، علنی بودن نشست اعلام شد.
* با ورود به دستور جلسه انتخابات هیأت رئیسه و پیش از آغاز رأیگیری، احمد مسجد جامعی، رئیس شورا و مهدی چمران، رقیب سایه به سایه وی برای کسب این سمت، از یکدیگر دعوت کردند که کاندیدای سمت ریاست شورای چهارم برای سال دوم شوند.
* پیش از رأیگیری یکی از اعضای شورا خواستار ابقای ترکیب کنونی هیأت رئیسه شد که این پیشنهاد واکنش تند یکی دیگر از اعضا را به همراه داشت.
* مجادلات میان اعضای اصولگرا و اصلاحطلب پیش از رأیگیری، با بالا گرفتن بحث کاشانی و دوستی صحن شورا را متشنج کرد که ذکر یک صلوات، حسن ختامی بر آن بود.
در پایان نشست و پس از رأیگیری، مشخص شد مهدی چمران، فردی که تقریبا یک سال پیش جایگاه ریاست شورای شهر تهران را به احمد مسجد جامعی داده بود، بار دیگر موفق شد با اکثریت آرا به ریاست این شورا برسد.
بر پایه آرای گرفته شده، مهدی چمران ۱۸ رأی و احمد مسجد جامعی ۱۳ رأی از مجموع ۳۱ رأی را به دست آوردند.
انتخاب نائب رئیس به دور دوم کشیده شد
در انتخاب نائب رئیس شورا، در حالی که مرتضی طلایی و احمد حکیمیپور از دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب کاندیدای تکیه زدن بر این کرسی بودند، در دور نخست رأیگیری، هیچ یک نتوانستند حائز اکثریت آرا شوند.
در دور نخست هر یک از کاندیداها ۱۵ رأی کسب کردند و یک رأی سفید در گلدان انداخته شد؛ بنابراین، بار دیگر این رأی گیری با توزیع تعرفههای جدید با رنگ متفاوت از سر گرفته شد.
طلایی هم به هیأت رئیسه رسید
در دور دوم رأی گیری برای انتخاب نائب رئیس شورا، مرتضی طلایی، عضو اصولگرای شورای شهر تهران توانست به سمت نائب رئیس شورا دست پیدا کرده و احمد حکیمیپور، رقیب خود را پس بزند.
بر پایه آرای شمارش شده، طلایی ۱۷ رأی و حکیمیپور ۱۴ رأی از مجموع ۳۱ آرای اخذ شده را از آن خود کردند..
انتخاب منشیهای شورا آغاز شد
پس از مشخص شدن نائب رئیس، نوبت به انتخاب دو منشی شورا رسید که برای این سمت، آقایان تندگویان، ساعی، قناعتی، جدیدی و خانم راستگو کاندیدا شدند.
انتخابات در این مرحله به این صورت است که بر هر تعرفه رأی، نام دو تن نوشته خواهد شد و در پایان، پس از شمارش آرا اگر کسی توانست حائز نصف به علاوه یک رأی شود، انتخاب خواهد شد و در غیر این صورت، انتخابات تکرار میشود.
منشی اول انتخاب شد؛ باز هم یک اصولگرای دیگر
در پایان دور نخست رأیگیری، ابوالفضل قناعتی، عضو اصولگرای شورا موفق شد با اکثریت ۱۸ رأی، به سمت منشی اول شورا برگزیده شود. قناعتی روز گذشته در سوگ مادر نشست و بر این اساس برخی گمانه زنیها حکایت از حضور نیافتن وی در نشست امروز داشت و حتی برخی اعضای همطیف وی را بر آن داشت که خواستار تعویق انتخابات هیأت رئیسه شوند.
این در حالی است که پس از وی، محمد مهدی تندگویان و الهه راستگو با آرای برابر ۱۵ رأی، به دور دوم راه یافتند و ساعی و جدیدی، دو ورزشکار نامدار کشور که اکنون جامه عضویت شورا پوشیدهاند، آرای اندکی به دست آوردند.
هم اکنون توزیع تعرفههای جدید با رنگ متفاوت برای برگزاری مرحله دوم انتخاب منشی شورا جریان دارد.
منشی دوم انتخاب شد؛ اصطلاحطلب سابق!
الهه راستگو، عضوی که در انتخابات سال گذشته با اصلاحطلبان راهی شورای شهر تهران شده و در انتخابات هیأت رئیسه نخستین سال، با رأیی که بر خلاف وعده خود به اصولگرایان داد، جار و جنجال زیادی به راه انداخت و سرانجام از حزب متبوعش اخراج شد، توانست با ۱۶ رأی، از ۱۵ رأیی که به تندگویان داده شده بود، پیشی گرفته و نخستین فردی باشد که جایگاه خود در هیأت رئیسه شورا را محفوظ بدارد.
رأی گیری برای انتخاب سخنگوی شورا ادامه دارد و برای تکیه زدن بر این کرسی، رضا تقیپور، عضو اصولگرای شورا و همچنین اسماعیل دوستی، عضو اصلاحطلب شورای چهارم کاندیدا شدهاند.
سخنگوی شورا هم از اصولگرایان برگزیده شد
پس از پایان رأیگیری برای انتخاب سخنگوی شورا، آشکار شد که آخرین سمت هیأت رئیسه نیز به اصولگرایان نرسیده و یک عضو اصولگرای دیگر به این سمت برگزیده شده است.
نتیجه آرای شمارش شده، حکایت از آن دارد که رضا تقیپور توانسته با ۱۶ رأی به سمت سخنگویی شورا رسیده و اسماعیل دوستی، تنها ۱۴ رأی کسب کرده است.
گفتنی است در این مرحله، یک رأی سفید در گلدان انداخته شد.
بدین ترتیب انتخاب هیأت رئیسه شورای چهارم شهر تهران برای سال دوم با پیروزی کامل اصولگرایان و شکست مطلق اصلاح طلبان به پایان رسید که در نوع خود هم عجیب است و هم میتواند نشان از تغییراتی در عملکرد شورا برای سال پیش روی داشته باشد.