دانشمندان دریافتهاند دارویی که برای درمان ام اس استفاده میشود میتواند راه را برای عرضه قرصی که خاطرات بد از ذهن پاک کند، هموار سازد.
پژوهشگران دریافتهاند موشهایی که داروی «فینگولیمود» مصرف کردهاند آن دسته از خاطرات مرتبط با رویدادهای دردناک را از ذهن خود پاک کردهاند.
داروی فینگولیمود دارای تایید اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمانام اس است.
اگر تاثیرات این دارو در مورد انسان نیز تایید شود، میتواند گزینههای درمانی جدیدی برای مبتلایان به استرسهای پس از تروما، اختالات غذا خوردن و ترس فراهم کند.
فینگولیمود که در حال حاضر به شکل قرص و با برند «گیلنیا» در بازار موجود است اشکال خفیفام اس را با سرکوب سیستم ایمنی درمان میکند.
«سارا اشپیگل» از دانشگاه مشترک المنافع ویرجینیا در ریچموند و همکارانش دریافتهاند: این دارو همچنین میتواند مانع از فعالیت آنزیمی موسوم به histone deacetylase شود که پروتئین ضروری برای تنظیم بیان ژن است.
وقتی فینگولیمود به موشها داده شد از موانع خونی مغز گذشت و توانست به سرعت خاطرات موجود مرتبط با ترس را فرو بنشاند.
محققان در آزمایش این دارو، این موشها در محفظهای قرار دادند که پاهایشان در معرض شوک الکتریکی ملایمی بود. این موشها وقتی به قفس معمولی خود بازگردانده شدند بیتحرک باقی ماندند؛ رفتاری که دانشمندان آن را نشان دهنده سطح اضطراب موشها میدانند.
این بیتحرکی یا انجماد که درواقع واکنش ترس در موشها است و نشان دهنده خوبی از حافظه محسوب میشود. واکنشی که به سرعت پس از مصرف دارو از بین رفت.
نتایج این تحقیقات در نشریه علوم اعصاب نیچر منتشر شده است.