دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با بیان اینکه دولت دهم کشور را با کشورهای پیشرفته مانند آلمان، انگلیس و ایتالیا مقایسه میکرد، گفت: صنعت خودرو سازی در این کشورها در اولویت اول و نساجی در اولویت دوم قرار دارد و در کشور ما نیز نساجی در اولویت دوم است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در اصفهان، علیرضاحائری در دهمین نمایشگاه صنعت نساجی با بیان اینکه صنعت نساجی از نظر خلق ارزش افزوده و ارز آوری دارای اهمیت بسیاری است، اظهار کرد: صنعت نساجی با خرید مواد اولیه یک تا شش دلاری و عرضه کالا به ارزش ۱۰۰ دلاری، ۵۰ برابر ارزش افزوده برای صنعت کشور در بر دارد.
وی با اشاره به اینکه کشورهای دیگر مانند ویتنام، ترکیه و کامبوج از صنعت نساجی برای ارز آوری به کشور استفاده می کنند، ادامه داد: از این نظر ایران با ویتنام مقایسه میشود که هر دو کشور درسال ۱۹۷۸ از زیر سلطه آمریکا آزاد شدند. ویتنام با هدف گذاریهای درست تنها در حوزه صنعت نساجی ارز آوری خود را در سال گذشته به ۱۷ میلیارد دلار رساند. در صورتی که کل صادرات ایران در تمامی حوزهها شاید این رقم را تشکیل دهد.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران افزود: در سال گذشته ترکیه ۲۵، بنگلادش ۲۲ وکامبوج ۴٫۵ میلیارد دلار ارز آوری در حوزه صنعت نساجی داشته اند و ترکیه به موجب هدف گذاری برای سال ۲۰۲۳ خواهان افزایش ارزآوری تمامی صنایع کشور است که از این میزان ۱۰۰ میلیارد دلار به صنعت نساجی اختصاص داده که ۲۰ درصد صنایع کشور ترکیه را در بر میگیرد.
حائری با بیان اینکه صنعت نساجی الویت دوم دولت دهم بود، گفت: این دولت بر این باور بود که صنعت نساجی به علت پایش دارای توان محدود خلق ارزش افزوده و خلق ارز آوری است و حمایتهای دولت باید متوجه صنایع دیگر باشد.
وی ادامه داد: انجمن نساجی ایران گزارش ۶۰ تا ۵۰ صفحهای را برای تثبیت صنعت نساجی کشور به عنوان صنعت دارای توان خلق ارزش افزوده و ارز آوری به مسوولان و مقامات و وزیر دولت تدبیر و امید ارایه کرده است و مسوولان دستوری بر بازنگری این سند دادهاند که اصلاحی در این خصوص صورت گیرد.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با اشاره به اینکه در ترکیه هر سند و طرحی مورد تصویب تمامی احزاب قرار میگیرد تا در صورت به قدرت نشستن حزبی دیگر در کشور مشکلی پیش نیاید، تصریح کرد: اینکه مسوولان کشور تدبیری در اصلاح این سند اندیشیدهاند خوب است اما اینکه هر دولت و مسوولی بر سر کار میآید کار مسوولان قبلی را مورد بررسی و بازنگری قرار میدهد خوب نیست و اگر این روند ادامه پیدا کند هیچگاه کشور به جایگاهی نخواهد رسید.
او با بیان اینکه اکثر کشورها در حوزه نساجی هدف گذاریهایی برای سالهای آینده دارند، گفت: ایران این هدف گذاریها را نداشته و هنگامی که برنامهای اجرا میشود مورد تحلیل و بررسی قرار میدهیم که چرا تولیدات و ارزرش افزوده، صادرات و… کم یا زیاد است.
وی افزود: مسوولان و متولیان امر باید در سه ماه باقی مانده از سال خواهان ارائه هدف گذاری شرکتها و کارخانهها در سال ۱۳۹۳ باشند و با عملی شدن این کار تعهداتی برای مسوولان و شرکتها پیش میآید که تولیدات خود را به میزان مشخص شده برسانند.
ایران پتانسیل افزایش تولیدات نساجی را دارد
نعمت الله مردانی، مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: صنعت نساجی دارای ماهیت کارگر پروری بوده و برای کشورهایی که دارای نرخ بیکاریی بالایی هستند میتواند زمینهای برای کاهش بیکاری باشد.
او با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه میتواند سنجشی بر وضعیت صنعت نساجی کشور باشد، اظهار کرد: با بررسی تعداد شرکت کنندگان، نحوه برگزاری و کیفیت محصولات شرکت کنندگان میتوان وضعیت صنعت نساجی کشور را سنجید.
وی وضعیت برگزاری نمایشگاه، تعداد و کیفیت شرکت کنندگان را حاکی از بهبود وضعیت صنعت نساجی و نویدی برای آینده تلقی کرد و افزود: صنعت نساجی ایران دارای قدمتی بیش از صد سال بوده و اصفهان اولین شهر کشور در پرداختن به صنعت نساجی است.
مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: ایران دارای ۹۸۰۰ واحد صنعتی است و ۲۸۳ هزار نفر در حوزه نساجی فعالیت دارند و ارزش افزوده این صنعت به میزان ۷۲۰۰ ملیارد دلار است و سالانه ۸۰۰ ملیارد تومان در این حوزه سرمایه گذاری میشود.
مردانی در حوزه ماشین آلات روند صنعت نساجی را رو به کاهش دانست و گفت: این امر تولیدات این صنعت را تحت تاثیر قرار داده است و صنعت نساجی به علت تعداد ۱۵ هزار نفر تحصیل کرده در این حوزه، پنج هزار نفر مشغول به تحصیل، عمومی بودن، موقعیت جغرافیایی و زیرساختهای صنعتی میتواند در چرخه اقتصادی کشور قرارگیرد و ایران دارای این پتانسیل است که تولیدات خود را افزایش داده و صادرات داشته باشیم.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری کشور ۱۱ هزار دلار است و این صنعت میتواند تا ۱۰درصد به کاهش بیکاری کمک کند، افزود: این صنعت دارای ماهیت کارگرپروری بوده و برای کشورهایی که دارای نرخ بیکاریی بالایی هستند میتواند زمینهای برای کاهش بیکاری تلقی شود.
مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: صنعت نساجی در شرایط کنونی دارای پیشرفت قابل ملاحظهای بوده است، اما در حوزههایی مانند طراحی و مد نیاز به کار بیشتر وجود دارد.
مردانی این صنعت را نیازمند کمک و توجه بیشتر دولت و مسوولان دانست و گفت: باید شرایطی فراهم شود که این صنعت از حمایت بیشتری برخوردار باشد.
منبع خبر: خبرگزاری ایسنا http://isna.ir/